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Japanese Food

오차즈케


차즈케는 밥에 차를 부은 일본 요리이다. 원래는 말린 쌀로 녹차를 넣어먹는 세계적의 진귀한 요리에 속한다.

더구나 어떤 재료를 사용하여도 녹차를 넣기 때문에 차즈케라고 한다. 즈케모노 즉 내용물은 무엇이든지 달라진다.

장어, 명란젓, 생선구이 등 다양하며 그 풍습은 오래전부터 이어온 전통이다.




Chazuke or ochazuke  is a simple Japanese dish made by pouring green tea dashi, or hot water over cooked rice.
Common toppings include Japanese pickles. (tsukemono), umeboshi, nori (seaweed), furikake, sesame seeds, tarako and mentaiko (salted and marinated pollock roe), salted salmon, shiokara (pickled seafood), scallions and wasabi.Chazuke provides a good way to use leftover rice as a quick snack because this dish is easy to make. It is also known as cha-cha gohan.
This dish first became popular in the Heian period, when water was most commonly poured over rice. but beginning in the Edo period, tea was often used instead. In Kyoto, ochazuke is known as bubuzuke. When a Kyoto native asks if a guest wants to eat bubuzuke, it may really mean that the person has overstayed and is being politely asked to leave. Since the 1970s packaged "instant ochazuke," consisting of freeze-dried toppings and seasonings, have become popular.



炊き干しされた一般的な飯に白湯やスープ(出汁など)を合わせる食べさせ方は米食の慣習がある地域で広く見られるが、喫茶を合わせる食べさせ方は世界的に珍しい。茶粥としては大和国の寺院で古くから食べられていたとされる。

レシピによっては、茶ではなく出汁をかけた料理や、出汁に限らず何らかのスープをかけた料理を「茶漬け」と呼ぶ場合があり、呼称には幅がある。本稿ではこれらについても記述する。

녹차와 밥이 어우러진 요리

Fusion  of  green  tea  and  rice
緑茶と米の融合料理


녹차와 밥 그리고 반찬

Green tea and rice and a side dish
お茶とご飯おかず



일본식 김밥

Japanese rolls

和風のり巻き

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