이탈리아 요리는 기원전 4세기부터 다양한 사회·정치 변화와 함께 발전해 왔다. 특히 유럽인들이 세계 각지로 진출한 이후 감자, 토마토, 후추, 옥수수 등의 다양한 식재료가 유입되면서 이탈리아 요리는 큰 변화를 겪었다. 이런 재료는 18세기 이전까지는 보급되지 않았다.
이탈리아 요리는 각지마다 고유한 특색이 있고 다양하지만 크게 북부와 남부로 구분한다. 다른 나라와 국경을 맞대던 북부는 산업화하여 호황을 누리면서 농업이 발달한 덕분에 쌀이나 유제품이 사용되는 요리가 많지만 경제적으로 침체됐던 남부는 지역 산물인 올리브와 토마토, 모차렐라 치즈나 해산물을 활용한 요리가 많다.
간결함으로 귀결되는 특징이 있어 많은 경우 4개-8개 정도의 재료로 조리되며 정교한 준비 과정보다는 재료의 질에 따라 맛이 좌우된다. 치즈와 포도주는 이탈리아 요리의 핵심을 차지하며 여러 종류가 존재하는데 식재료와 치즈의 차이는 파스타의 종류와 요리에 기본이 되는 수프, 소스의 차이를 뜻한다.2013년 CNN은 세계 최고의 요리로 이탈리아 요리를 선정했다
Italian cuisine has developed through centuries of social and political changes, with roots stretching to antiquity.
Significant changes occurred with the discovery of the New World and the introduction of potatoes, tomatoes, bell peppers and maize, now central to the cuisine but not introduced in quantity until the 18th century, cuisine is noted for its regional diversity abundance of difference in taste, and it is probably the most popular in the world. with influences abroad.Italian cuisine is characterized by its simplicity, with many dishes having only four to eight ingredients,Italian cooks rely chiefly on the quality of the ingredients rather than on elaborate preparation. Ingredients and dishes vary by region. Many dishes that were once regional, however, have proliferated with variations throughout the country. Cheese and wine are a major part of the cuisine, with many variations and Denominazione di origine controllata (DOC) (regulated appellation) laws. Coffee, specifically espresso, has become important in Italian cuisine.
イタリア料理は、イタリアを発祥とする料理法で、世界の多くで好まれ多くの地域で料理されている。2010年、ギリシャ料理、スペイン料理、モロッコ料理と共に、イタリア料理を地中海の食事として国連教育科学文化機関(UNESCO)の無形文化遺産に登録された。
토마토, 모짤레라 치즈 많이 사용하는 이탈리아 요리
Tomato. Mozzarella cheese with many Italy culinary
トマト。モッツァレラチーズの使用が多くのイタリア料理
ベーコンは 焼けない、
다양한 종류의 피자
各種ピザ
매일 스파게티 먹는 이탈리아인
毎日スパゲッティを食べるイタリア人
자주 등장하는 이탈리아 요리의 닭고기
Often appeared in Italy cooking chicken dishes
프랑스 요리와 달리 서민적, 대중적이다.
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