와규라고 하면 메이지 이전부터 존재한 짧은 흑모털의 소를 말하는데 그 소의 육질이 가장 맛있고 마블링이 있다. 그러므로 고베,마쓰사카,미시마 등의 고유한 와규가 인기가 많다. 이제 와규가 수출되어 미국, 오스트레일리아. 캐나다 등지에서도 와규로 불리는 고기를 맛볼 수 있다. 단 일본 본토 와규와 맛의 차이가 있는가에 대한 의문은 먹어보기 전에 모른다.
Wagyu (和牛 "Japanese cow") is any of several breeds of cattle, the most desired of which is genetically predisposed to intense marbling and to producing a high percentage of oleaginous unsaturated fat. The meat from such wagyu cattle is known for its quality, and commands a high price. In several areas of Japan, wagyu beef is shipped carrying area names. Some examples are Kobe, Mishima, Matsusaka, Kuchinoshima Ōmi, and Sanda beef.
和牛(わぎゅう)とは、主に黒毛和種・褐毛和種・日本短角種・無角和種の4品種を指し、明治時代以前からの日本在来の牛をもとに、外国種などと交配し改良を重ねた食肉専用の家畜牛のことである. なお、牛の種類を問わず日本で飼養された牛は「国産牛」と表記され、産地を示している。対して和牛は牛の特定の品種を示すため「外国産和牛」も多く存在する。
와규
Wagyu bull
和牛
양파 볶은밥도 후식으로.
Onion Rice even after
기회가 된다면 와규 먹어 보는 것도.
If have a chance eat to Wagyu
和牛を食べるチャンスを持っているかどうか
참고로 和는 일본을 의미한다.
和食-와쇼쿠는 일식
和牛- 와규는 일본 소를 말하는 것.
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