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Social issues

커피

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전설에 따르면, 에티오피아의 카파 지역에 사는 오늘날의 오로모 사람들의 조상들은 비록 커피가 어디에서 자라났는지 직접적으로 보여주는 어떠한 직접적인 증거도 발견되지 않았지만, 커피 공장의 활기찬 효과를 최초로 인식한 것으로 믿어졌다. 17세기보다 일찍커피 공장에서 콩을 먹고 난 후 염소가 얼마나 흥분했는지를 알았을 때 커피를 발견한 9세기 에티오피아 괴더 칼디의 이야기는 1671년까지는 글로 나오지 않았고 전해졌다.다른 계정들은 커피의 발견을 셰이크 오마르 탓으로 돌린다. 고대 연대기에 따르면 기도를 통해 병을 치료하는 능력으로 알려진 오마르가 한때 예멘의 모카에서 오모데우스 근처의 사막 동굴로 추방되었다.스타킹, 오마르가 근처의 관목에서 딸기를 씹었지만 쓴맛을 발견했다. 그는 맛을 향상시키기 위해 씨앗을 구우려고 했지만, 그것들은 딱딱해졌기에 그는 그것들을 끓여서 씨를 부드럽게 하려고 했고, 그것은 향기로운 갈색 액체를 낳았다. 음료수를 마시자마자 오마르는 재활성화되었고 며칠 동안 지속되었다. 이 "기적의 약"에 대한 이야기가 모카에 전해지자, 오마르는 돌아와 성자가 될 정도였으며  커피공장은 에티오피아에서 이집트와 예멘을 통해 아랍세계로 소개되었다.



According to legend, ancestors of today's Oromo people in a region of Kaffa in Ethiopia were believed to have been the first to recognize the energizing effect of the coffee plant, though no direct evidence has been found indicating where in Africa coffee grew or who among the native populations might have used it as a stimulant or even known about it, earlier than the 17th century.The story of Kaldi, the 9th-century Ethiopian goatherd who discovered coffee when he noticed how excited his goats became after eating the beans from a coffee plant, did not appear in writing until 1671 and is probably apocryphal. Other accounts attribute the discovery of coffee to Sheikh Omar. According to an ancient chronicle (preserved in the Abd-Al-Kadir manuscript), Omar, who was known for his ability to cure the sick through prayer, was once exiled from Mocha in Yemen to a desert cave near Ousab (modern-day Wusab, about 90 km east of Zabid).Starving, Omar chewed berries from nearby shrubbery but found them to be bitter. He tried roasting the seeds to improve the flavor, but they became hard. He then tried boiling them to soften the seed, which resulted in a fragrant brown liquid. Upon drinking the liquid Omar was revitalized and sustained for days. As stories of this "miracle drug" reached Mocha, Omar was asked to return and was made a saint. From Ethiopia, the coffee plant was introduced into the Arab World through Egypt and Yemen



伝説によると,エチオピアのカファ地域に住むオロモ族の祖先は,エチオピア原産のコーヒー生産地カレジアナ州で17歳以上の人々が持つエネルギー効果を最初に認識したと考えられていた. コーヒーの発見はシェイク·オマールによるものだと考えるアカウントもある. 古代の年代記(アブド·アル=カディール写本に保存されている)によると,オマールは祈祷によって病気を治す能力で知られていたが,かつてはオマブスの東部にあるモカブスの砂漠付近にあるモキから追放されていた. 彼は味を良くするために種を焼こうとしたが,それらは堅くなった. その後,種子を柔らかくするために煮沸してみたところ,香ばしい茶色の液体が浮かんだ. その液体を飲むとオマールは活性化され,何日も持続した. この"奇跡の薬"の物語がモカさんにもたらされると,オマールは戻るように言われ,聖人にされた. エチオピアから,コーヒー工場はエジプトとイエメンを通じてアラブ世界に導入された

많은 커피들이 쏟아지고 있다.
하지만 기본적으로 커피의 산지, 온도, 끓이는 방법에 따라 떫고 신맛으로 변하기도 한다.


A lot of coffee is pouring out.
However, depending on the acidity, temperature, and boiling method of coffee, the taste changes to sour.


多くのコーヒーが殺到している。
しかし基本的にコーヒーの産地、温度、煮方によって渋いて酸味に変わることもある。


맛있는 커피는 이미 생산지에서 정해진다.

おいしいコーヒーはすでに生産地で決まる。

Delicious coffee is already decided on the place of production.

 

 

 

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